Tilbage til Forsiden.
 
  Motorvej

 

 

 

 
Christopher Paolini                                                           Eragon er en fantastisk historie som jeg har haft megen fornøjelse af at læse for min dreng. Man har ikke forstået historien ved udelukkende at have set filmen.                                                    
Christopher Paolinis bøger i tre bind, er tifold bedre end den filmatiserede udgave - bestemt også for voksne.
Eragon
Eldest
Film skal læses.

 

 

 

 

Midgårdsormen

 

 
 
 
Lene Kaaberbøl  har skrevet en stor serie af ungdomsbøger, hvoraf især bøgerne: "Skammerens datter" , "Skammertegnet" , "Slangens gave" og "Skammerkrigen" skal anbefales her.                                                     Historierne bevæger sig i et troværdigt og meget spændende univers, som ikke er så fjernt fra den fortid vi selv kender. Meget flot billedsprog.

 

 

Skammerens Datter
Skammertegnet
Slangens Gave
Skammerkrigen
Blandt hendes enkeltstående bøger vil jeg anbefale bogen "Skyggeporten".

 

Ygdrasil
Bjarne Reuter

 

 

 
Susanne Clod Pedersen

 

                                                            

Josefine Ottesen                            har skrevet et trebindsværk kaldet "Krigeren", med undertitlerne           "På den yderste ø" -
"Bag borgens mure" og "Over åbent vand".
Alle fire bind bevæger sig ganske vist i et fiktivt krigermiljø, men man mærker stærke relationer til vore egne mytologiske historier. Bøgerne er skrevet i et forståeligt sprog.
På den yderste ø
Bag borgens mure
Over åbent vand

 

 

 

 

   

 

 

 

Bjarne Reuter                                                                 skrev i 1985 bogen "Shamran". Den udmærker sig ved at være en meget spændende bog med en medrivende historie.  Sproglig nuanceret kan man ikke kalde bogen, men den er absolut værd at stifte bekendtskab med.
Bjarne Reuter
Shamran

 

 

 

 

Har for snart mange år siden bl.a. skrevet den eviggyldige bog om den forældreløse Momo som har den evne, at hun kan lytte. Hun kan få den mest fåmælte til at tale om sine drømme, og føre dem ud i livet. Ved bare at sidde og lytte kan hun få taleren til at sætte ord på det, han ellers ikke kunne.

Men bedst som alt er godt, dukker de grå herrer op. De er nogle fæle størrelser i gråt jakkesæt, med grå biler, grå cigarer, grå bowlerhatte og grå attachemapper. Deres virke er at stjæle menneskenes tid.

Bogen er eftertænksom og medrivende. Budskabet i Momo er entydigt. Det materielle betyder intet uden venner og tid til at nyde de små ting her i livet.

 

   ichael    nde

Das unendliche Geschicte
hvorved han trækkes dybere og dybere ned i den malstrøm af utæmmet fantasi, der systematisk udsletter enhver erindring om den virkelige verden.

Omsider erkender han, at medaljonens motto også kan betyde: ”Gør det, du har en indre trang til, følg din egentlige vilje.” Uden sin ven Atréju havde Bastian aldrig fundet vejen tilbage fra dette uendelige fantasirige, landet uden grænser:

”Der findes mennesker, der aldrig kan komme til Fantásien, og der findes mennesker, der kan, men aldrig tager derfra igen. Og så er der atter andre, der tager til Fantásien og vender tilbage derfra. Sådan som du, Bastian. Og det er dem, der gør begge verdener sunde.”

"Den uendelige historie" Den, der kommer til Fantásien, får af den Barnlige Kejserinde en medaljon som symbol på den ubegrænsede magt. GØR HVAD DU VIL, lyder dens inskription, og først tolker Bastian disse ord som: "Gør, hvad du har lyst til",
Momo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lars-Henrik Olsen

har skrevet et utal af bøger gennem sit forfatterskab. Særligt skal fremhæves:

"Erik Menneskesøn" - "Kampen om sværdet" - "Kvasers blod" - "Gudernes skæbne" -
Lars-Henrik Olsen
Gudernes skæbne
Kvasers blod
Erik Menneskesøn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joseph Delaney
Heksejægerens Lærling
"Heksejægerens Lærling"

Bogen beskriver hvorledes drengen Tom kommer i lære som heksejæger. Tom er den syvende søn af den syvende søn, og skulle dermed være en velegnet lærling som heksejæger.

Bogen skal ikke kommenteres anderledes end inskriptionen på bagsiden af bogen udtrykker det:

 

Susanne Clod Pedersen 

har skrevet en god og meget spændende debutbog om vikingen Arnulf. Han er vild som ørnen og ulven, der har givet ham navn.

En meget spændende, barsk og dramatisk historie som udspringer i tidligere tiders vikingemiljø.

Susanne Clod Pedersen udviser stor kendskab til ase- og venetroen både dens guder og skikke.

Af bogen fremgår at der er lavet en ganske grundig research i forbindelse med bogens tilblivelse. Flot bog - flot historie.

Arnulf
Susanne Clod Pedersen

 

 

 

 

 

 

Kenneth Bøgh Andersen

"Himmelherren"

"Det var uvejr fra alle fire verdenshjørner. Og det så ud, som om de ville tørne sammen lige over byen."

Peter synes ofte, at hverdagen i den lille landsby, han bor i, er kedelig. Heldigvis har han en livlig fantasi, og den bruger han gerne til at digte livet lidt mere farverigt og interessant. Inspireret af den nye pige i skolen er han begyndt at skrive en eventyrhistorie.

Bogen handler om en spåkone, der fortæller en historie om en rapkæftet tyveknægt, som en sensommeraften overværer en prinsessebortførelse.

Samtidig er Peter begyndt at se underlige ting ud af øjenkrogen. Små sprækker i virkeligheden, og en aften under et frygteligt uvejr forsvinder grænserne.

Fantasi og virkelighed bytter plads, Peter havner som hovedpersonen i sin egen historie, og spåkonen som forfatteren. 

Nu må de ved fælles hjælp forsøge at rede trådene ud og frelse den bortførte prinsesse. Men det er lettere skrevet end gjort…
Himmelherren

 

 

 

 

 

 

 

Helle Ryding
"Den sorte ravns forbandelse"

12-årige Elisa er ikke som andre mennesker. Da hun var spæd, efterlod hendes mor hende i en kurv foran herregården Svaneborg. Moderen forsvandt, og det samme gjorde et brev, der fortalte om en frygtelig forbandelse. Elisa har særlige kræfter, som ingen må vide noget om. Hun ved altid hvordan alle stjerner og planeter står på himlen. Derfor holdes hun skjult på Svaneborg forklædt som en dreng. Men da den uhyggelige Grev Gorwe flytter ind på herregården, og da et gammelt brev fra Elisas mor dukker op, begynder Elisa langsomt at forstå, at alt ikke er, som det lader til.

Elisa stammer fra en anden verden end den hun kender, og porten til denne verden, kaldet Morgana, er dybt nede i Svaneborgs kælder. Men i Morgana hviler der en frygtelig forbandelse over Elisa og over landet…

"Den sorte ravns forbandelse" er første del af trilogien Morganas Kilder.
Den Sorte Ravns Forbandelse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg kan også anbefales at læse hele serien om Kvist i bogserien om Dysterskoven og planeten Sanctaphrax som Paul Stewart har forfattet.

 

Hvad Dysterskoven gemte
Himmelstormeren
Midnat over Sanctaphrax
Den sidste luftpirat
Glamhuggerens forbandelse
VoX

 

 

 

 

Historien handler om drengen Kvist, som er søn af en stor og kendt luftkaptajn, og hvis liv man følger på planeten Sanctaphrax.

 

Himmelstormeren

 

 

 

 

 

En meget anderledes fantasy historie med mange spændende, farve- og indholdrige skildringer. Bøgerne kan med fordel læses som en serie, men er sammensat på en måde så man udmærket kan læse dem enkeltvis.

Besøg også Paul og Chris website med spillemaskinen:

Banderbjørn
Bøgerne er rigt og flot illustreret af Chris Riddell.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne McCaffrey har skrevet bøgerne "Ildøglernes sang", "Skjaldenes hal" og "Dragetrommer". Bøgerne bliver i Danmark solgt samlet i én bog. Anne McCaffrey er født i 1926 og er derfor i dag en ældre dame.
Historien udspiller sig i verdenen Pern. Her har man bosat sig i forskellige borge og fæstninger, og i én af disse kaldet Halvcirkelborgen, bor en lille pige ved navn Menolly. Menolly er datter af borgherre Yanus og moderen Mavi.

 

 

 

 

 

 

Den danske udgave af Ildøglernes sang
Ildøglernes sang
Skjaldenes Hal
Dragetrommer
Menollys hverdag består i at hjælpe samfundet med alle de opgaver som forefindes, men Menolly har en ganske særlig rolle i forhold til borgens skjald Petiron.

 

 

Petiron er en ældre herre som har brug for megen hjælp til den musiske undervisning han forestår på borgen. En undervisning som Menolly må overtage i perioden efter Petirons død.

Menollys forældre er imidlertid slet ikke begejstrede for hendes glæde de musiske aktiviteter, og da Petiron dør ender det med at Menolly forlader borgen.

 

 

 

 

Hun lever herefter i en lille hule sammen med ni små ildøgler som hun har udklækket af nogle æg hun kom i besiddelse af.

Vi følger Menollys vej fra Halvcirkelborgen hvor hendes musikalske evner ikke har høj status, indtil hun kommer til Skjaldenes Hal hvor mesterskjalden Robinton tager sig af hendes uddannelse som skjald.

 

Hendes videre færd i det specielle univers som Pern repræsenterer, vil jeg overlade til læserne selv at erfare.

 

Lille ildøgle

 

Bogen er en meget varm og spændende historie om alle de vanskeligheder som menolly må gennemleve, og skildrer hendes utrolige evner som sangskriver og musiker på en meget levende måde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til toppen